Otevřený dopis členům KJ a ČMKU, ve věci sporu mezi SPCZ a panem Loučkou

Od: Klub Pracovních Ovčáckých psů ČR z.s.

Pro: Kynologická jednota ČR z.s. a Českomoravská kynologická unie

14.2.2018

Otevřený dopis členům KJ a ČMKU, ve věci sporu mezi SPCZ a panem Loučkou

KPOP ČR z.s. je spolek založený v roce 2004, je asociován u ISDS (International sheep dog society) a je členem CCSC (Committee of the Continental Sheepdog Championship). V dnešní době sdružuje přes 40 členů věnujících se „pasení“, deleguje reprezentaci na Mistrovství světa, deleguje reprezentaci na Mistrovství Evropy. Pořádá celou řadu významných akcí v pasení (mimo jiné i Mistrovství Evropy v ČR 2018).

V poslední době jsme zaregistrovaly určité neshody mezi SPCZ a panem Loučkou, chápeme, že většina členů KJ a ČMKU není s problematikou „pasení“ v ČR detailně obeznámena. Rádi bychom se touto formou připojili ke snahám SPCZ, které vnímáme jako snahu o posun „oblasti pasení“ pod ČMKU správným směrem. Věříme, že odstoupení pana Loučky by celé věci prospělo. Negativní vnímání osoby pana Loučky a jeho činnosti v „oblasti pasení“ je shodné s názorem většiny lidí v tomto směru se angažujících. I KPOP ČR má historicky špatné zkušenosti s jeho jednáním. Komunita pasení v ČR není tak veliká, aby potřebovala takové množství organizačních struktur, jejichž vznik v poslední době pan Loučka inicioval. Naopak je velmi žádoucí, aby stávající funkční spolky spolu úzce spolupracovaly (v rámci možností svých řádů) na rozvoji pasení v ČR.

Pevně věříme že názor našeho spolku napomůže vašemu rozhodování ku prospěchu rozvoje pasení v ČR.

Tento dopis byl schválen výborem KPOP ČR z.s. 14.2.2018

Za výbor KPOP ČR z.s.

Jan Hála (tajemník KPOP ČR z.s.)